Скокни до содржината

😎 Симпатични страници за боење

Уметност Каваи

Терминот каваи се користел само за да се опише симпатичноста на бебето или животното, работи што се сметаат за „автентично каваи“. Но, во денешно време, употребата се прошири на секакви работи. Феноменот kawaii за првпат беше воведен во текот на 1960-тите години на минатиот век со појава на играчки во форма на плишани животни.

Благодарение на неговите слатки карактеристики и различните теми, цртежите со каваи се совршени за сликање со вашите деца затоа што тие го привлекуваат вниманието на децата на изненадувачки начин.

Може да најдете слики од храна, животни, принцези, филмски ликови итн. 

Цртежите на Каваи можат да бидат обоени во боите што ги сакате, вие и вашите деца можете да споделувате посебен момент секој ден со кој ќе ги подобрите односите со нив.

Книга за боење

Изберете го цртежот што најмногу ви се допаѓа каде што пишува изберете страница. Можете лесно да го обоите со кофа за боја или магична четка, совршена за помали деца. Имате опција и за едноставна четка за оние кои сакаат да ги допрат сите детали.

Слики за боење, преземање или печатење

Бесплатни онлајн игри

Нови цртежи на неделата:

Важноста на сликањето и цртањето за интелектуалниот и емоционалниот развој на децата.

Децата се во постојана емоционална и физичка промена, па затоа е важно да им се презентираат алатки кои го стимулираат нивниот развој на практичен начин.

Многу важна алатка е боењето, кога децата ја прават оваа активност тие ги стимулираат истите мозочни области кои се одговорни за развојот и разбирањето на светот околу нив. тоа е исто така активност со која родителите можат да комуницираат со своите деца во средина каде што децата не чувствуваат никаков социјален притисок.

en English
X